top of page
  • Yazarın fotoğrafıSercan

Ayurveda ile hayatımda neler değişti?

Güncelleme tarihi: 30 May 2021

Ayurveda, birçok bilim insanı tarafından en eski şifa bilimi olarak kabul edilir. Sanskritçe'de "Ayur" Yaşam "Veda" ise Bilgelik demek kısaca "Yaşam Bilgeliği" veya "Yaşam Bilimi" anlamına gelir. Ayurvedik bilgi, 5.000 yıldan daha uzun bir süre önce Hindistan'da ortaya çıkmıştır ve genellikle "Tüm Şifaların Anası" olarak adlandırılır. Kadim Vedik kültüründen kaynaklanır ve binlerce yıl boyunca başarılı ustalardan öğrencilerine sözlü bir gelenekle öğretilmiştir. Bu bilginin bir kısmı birkaç bin yıl önce basıldı ve çoğuna erişilemiyor. Homeopati ve Polarite Terapisi de dahil olmak üzere Batı'da artık aşina olduğumuz birçok doğal şifa sisteminin ilkelerinin kökleri Ayurveda'dadır.



Senin İç Dengen nedir?

Ayurveda, korumaya büyük önem verir ve kişinin yaşamındaki dengeye, doğru düşünceye, beslenmeye, yaşam tarzına ve şifalı otların kullanımına çok dikkat ederek sağlığın korunmasını teşvik eder. Ayurveda bilgisi, kişinin kendi bireysel bünyesine göre bu beden, zihin ve bilinç dengesini nasıl oluşturacağını ve bu dengeyi sağlamak ve sürdürmek için yaşam tarzı değişikliklerini nasıl yapacağını anlamasını sağlar.


Vücudun Üç Temel Enerjisini Dengelemek

Ayurveda, herkeste ve her şeyde mevcut olan üç temel enerji türü veya işlevsel ilke tanımlar. İngilizcede bu kavramları aktaran tek bir kelime olmadığı için orijinal Sanskritçe vata, pitta ve kapha kelimelerini kullanıyoruz. Bu ilkeler vücudun temel biyolojisi ile ilgili olabilir.


Beden tipinizi internette bulunan bir çok test ile yapabilirsiniz bununla beraber bir uzman tarafından analiz edilmeniz doğru sonuca varmanızda destek olacaktır. Benim Ayurveda uzmanım sevgili Acemi Yogi; Esra Karaosmanoğlu'dur. Dil testi, nabız testi ve bunun gibi bazı fiziksel testlerle beraber yazılı testleri yaparak en doğru sonuca ulaştım.


Böylelikle kendimle daha barışık, dingin, huzurlu ve keyifli dönemim başladı.


Ayurveda ile ilgili kısa videomu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.



13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page