top of page
  • Yazarın fotoğrafıSercan

Sütsüz, rafine şekersiz ve unsuz kek mi? O da nesi?

Güncelleme tarihi: 1 Haz 2021

Kilo kontrolünde zorlanan arkadaşlarımda genelde ya tatlıya düşkünlük ya da börek, poğaça gibi tuzluya düşkünlük oluyor. Ben ise her zaman tatlı düşkünü oldum. Benim için hiç bir şey kocaman dilim bir çikolatalı pastanın yerini tutamaz.

Diğer yazılarımda belirttiğim oğlumda çıkan belli ürünlere karşı direnç sebebiyle alternatif yemek denemelerimde bence muhteşem bir çikolatalı pasta tarifi edindim. Bir çok tariften sevdiklerimi alıp bu pastayı oluşturdum ve bence ismi "Oğlumun Çikolatalı Pastası"


Kek için Malzemeler:

4-5 adet hurma

1 çay bardağı kuru dut

1 tatlı kaşığı pekmez veya keçiboynuzu özütü

1 su bardağı badem unu

1 fincan teff ( bu şart değil ama ben tatlılara çok yakıştırıyorum)

1 fincan keçiboynuzu unu

2-3 yemek kaşığı kakao

3 yumurta

1 kahve fincanı hindistan cevizi

1 su bardağı badem sütü

1 kahve fincanı kıyılmış ceviz

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı



Pasta kreması için malzemeler:

2-3 yemek kaşığı ham kakao

2 yemek kaşığı teff unu

1 yemek kaşığı badem unu

1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu

2 su bardağı badem sütü

3 yemek kaşığı pekmez veya keçiboynuzu özü


Kekin hazırlanması:

Hurma ve dutlar kaynar su ile ıslatılır ve 30 dakika bekletilir. Burada suyun çok olmamasına dikkat ediniz, küçük bir kapta malzemenin üstünü geçinceye kadar su ekleyiniz sonrasında hurma çekirdeklerini çıkarıp blenderdan geçirin. İçine pekmezi ekleyin bu bizimli şeker yerine kullanacağımız özümüz.

Tüm unları, kakao ve hindistan cevizini bir yerde kuru olarak karıştırın.

Yumurtaları sarısından ayırın ve beyazını 1 fiske tuz ekleyip iyice kar kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sarısını hazırladığımız hurmalı su karışımı ekleyip çırpın. Sonrasında unları ekleyip kaşıkla karıştırın. Zevke göre kıyılmış cevizlerinizi bu aşamada ekleyebilirsiniz. Son olarak kar beyazı yaptığımız yumurta beyazını ekleyip çok hafifçe karıştırın. Kek kalıbını hindistan cevizi yağı ile yağlayın. Karışımı kek kalıbına döküp 160 derecede 45 dakika pişirin.

Bu keki kreması olmadan da muffin kalıbında pişirip veya kek kalıbında pişirip kek olarak tüketebilirsiniz.


Pasta kremasının hazırlanması;

Tüm malzemeleri tencereye dökün ve karıştırarak pişirin, kaynama başladığında 2-3 dakika daha pişirip ocaktan indirin. Bu aşamada arzu ederseniz ham kakao paçaları ekleyip daha çikolata tadında bir sos elde edebilirsiniz. Eğer şeker oranı yetmiyorsa pekmez veya soğuduktan sonra biraz bal ilave edebilirsiniz.


Kek pişip soğuduktan sonra üstüne kremasını ekleyip buzdolabında soğutunuz. Benim çocuklar pasta içinde meyve sevmiyor ama siz isterseniz üstüne veya kek arasına meyve ekleyebilirsiniz.


Afiyetle ve sağlıkla tüketiniz.


Bu resim "Oğlumun Çikolatalı Pastası"nın bir resmidir.:)







17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page